Baleseti Helyszínelés

Értesítés

Ügyfelünknek nincs más dolga, mint értesítenie diszpécserközpontunkat, azonosítania magát, majd kollégánk haladéktalanul intézkedik munkatársunk helyszínre küldéséről. Az értesítések megkönnyítésének érdekében ún. baleseti kártyát bocsátunk ki ügyfeleink részére. A helyszínre érkezésig telefonon tartjuk a kapcsolatot ügyfelünkkel és az elsődleges intézkedéseket megtesszük. Fontos, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk a helyszínen!

A helyszínen

Munkatársunk a helyszínen több évtizedes szakmai tapasztalattal segít dönteni a felelősség kérdésében, segít kitölteni a kárbejelentő lapot vagy ha szükségessé válik, a helyszínen együttműködik a hatóságokkal az Ön érdekeinek védelmében. Digitális felvételekkel (fotó/videó) rögzít a helyszínen mindent, amely az adott baleseti ügy elbírálásának szempontjából fontos lehet. Nálunk nincs “kis kár vagy nagy kár”, minden esetnél jelen vagyunk!

Nyomrögzítés

A helyszínen rögzítjük a keletkezett rongálódásokat, a járművek balesetet megelőző haladási irányát, a jelzőtáblákat, a forgalmi rendet, a fék- és egyéb nyomokat, anyagmaradványokat, kárazonosításra alkalmas módon akár mérőlécekkel is, ha annak jelentősége van. Méretarányos vagy szemléltető helyszínrajzot készítünk baleseti jegyzőkönyvvel. Így a laikus számára is vizuálissá válnak a baleset bekövetkezésének körülményei, amely elősegíti a felelősség kérdésének meghatározását.

Újdonság: kátyúkár események helyszínelése! Érdeklődjön telefonszámainkon vagy email-ben a szolgáltatás igénybevételi lehetőségeiről!

Utómunkák

A helyszínen rögzített anyagokat, jegyzőkönyvet, helyszínrajzot, fényképeket és azok magyarázatait 3 munkanapon belül átadjuk ügyfelünknek a biztosítótársaságokhoz való benyújtás céljából, a kifizetési jogalap vizsgálati idejének lerövidítése érdekében. Így a biztosító szakembere is vizuálisan láthatja a baleset létrejöttének konkrét körülményeit és magabiztosabban dönthet a kárrendezést illetően. Ügyfelünket nem hagyjuk magára, adott baleseti ügyben érkezett elmarasztaló rendőrségi határozat, bírósági végzés esetén tanácsadással segítünk igényeinek megfelelően.

Angol nyelvű tájékoztatónk: Our Service